«Θα ήθελα να αναφερθώ στη θλιβερή φράση του Πολάκη που ακόμη δεν την έχετε καταδικάσει. Σας ζητώ έστω και τώρα να την καταδικάσετε και να μην τη χρησιμοποιήσετε. Υιοθετείτε τη βία και στοχοποιούνται δημοσιογράφοι και αυτά περίμενα να τα καταδικάσετε. Είναι θλιβερό να υιοθετείτε μια φράση για να βγάλετε μαγκιά.

Πόσες λίστες Λαγκάρντ και πόσους Παπασταύρου μπορεί να καταναλώσει η ελληνική κοινωνία; Για αυτά τα θέματα είναι που θα αποφασίσει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Κανείς δεν είναι ένοχος χωρίς δίκη. Ο κύριος Παπασταύρου έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ανταπάντησή του προς τον πρωθυπουργό.

«Στο ζήτημα των τραπεζών, είναι ευπρόσδεκτη η δήλωση του κ. Ντράγκι. Εμείς σας εγκαλούμε για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που πήγαν στο μηδέν με την πολιτική σας. Ακόμα δεν μου απαντήσατε. Θα ψηφίσετε αυτή την Εξεταστική Επιτροπή; Θα είχατε κάθε λόγο να λάμψει η αλήθεια. Εγώ σας εγκαλώ ότι πολιτικοποιώντας με αυτό τον τρόπο την υπόθεση, παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και δεν την αφήνετε να πάρει τις αποφάσεις της. Σας κατηγορούμε για καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του ΔΝΤ.

«Για την ακρίβεια, στην συνέντευξη που αναφερθήκατε, είπα ότι συμφωνώ με τα περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, αυτά που υπογράψατε για να μην ξεχνιόμαστε. Σε αυτά αναφέρθηκα».