«Είναι απολύτως ψευδές ότι το κράτος απουσιάζει από το προσφυγικό. 35.000 από τους 50.000 περίπου μετανάστες βρίσκονται σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, που δημιούργησε το κράτος», δήλωσε στον Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς.

«Η Ειδομένη και ο Πειραιάς δεν είναι χώροι παραμονής με βάση τον επίσημο σχεδιασμό. Εκεί, παίζονται παιχνίδια από διάφορες ομάδες, που νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν πολιτική, ώστε να αλλάξει η συμφωνία», ανέφερε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι «η Τουρκία κάνει τα νάζια της για την υλοποίηση της συμφωνίας, αλλά έχει κι εκείνη πρόβλημα με 2,5 εκ. πρόσφυγες στο έδαφός της».

«Θα πείσουμε τους μετανάστες να φύγουν από Ειδομένη και Πειραιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βία. Δεν θα μετατρέψουμε τη χώρα σε αστυνομικό κράτος. Δεν θα δημιουργήσουμε συνθήκες, όπως επί ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που επέτρεπαν σε ακροδεξιούς να κυνηγάνε μετανάστες».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η 22α Απριλίου είναι μια ημερομηνία εξαιρετικά κρίσιμη για την κυβέρνηση και πιστεύουμε πως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να κλείσει η συμφωνία».

«Δεν υπάρχει θέλουμε δεν θέλουμε το ΔΝΤ, έχουμε υπογράψει μία συμφωνία και θα την εφαρμόσουμε, για να τελειώσει η ιστορία αυτή στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ώστε να ανακάμψει η χώρα, αλλά το ΔΝΤ δεν θα αλλάξει τη συμφωνία όπως θέλει».

«Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, αν θέλει να φύγει το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας «υπάρχει ο ESM, που μπορεί να καλύψει το κενό του ΔΝΤ, αν αυτό δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη στον Focus, που χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «Να έρθει να μου τα πει εμένα αυτά η Νάντια…».