«Η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι λιτή και ουσιαστική» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο «βήμα Fm».

Όπως επισημαίνει ότι θα γίνει ό,τι προβλέπεται στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, χωρίς υπερβολές και παρεκκλίσεις.

Όσον αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα διαφορετικής αντιμετώπισης των εφοριακών και των τελωνειακών αντίθετα θα υιοθετηθεί μία ενιαία πολιτική.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σημερινή συζήτηση. Όπως δήλωσε ο κ. Μόσιαλος: «Κανένας δεν θέλει υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ. Είναι ειδικές συνθήκες. Μέσα στα πλαίσια της φορολογικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και στα πλαίσια του προϋπολογισμού του 2012 θα γίνει επανεξέταση».

Τέλος ο κ. Μόσιαλος δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να ξαναδεί το ζήτημα του τέλους υπέρ ΕΡΤ αφού όμως πρώτα προηγηθεί, όπως είπε, η αναδιοργάνωση του οργανισμού την ολοκλήρωση της οποίας τοποθέτησε χρονικά εντός του 2012.