«Θα είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες με βάση της συνθήκη της Γενεύης» τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε ελληνικό έδαφος είναι μέχρι στιγμής περίπου 46.000.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας δεν επιβεβαίωσε τηλεγράφημα του Reuters ότι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα οι 600 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χθες τα σύνορα.

Όσο για τις αιχμές που άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τη φυγή και την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα του, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «δεν είναι σωστό να κάνουμε εσωτερική πολιτική μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, και δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική μέσω τουίτερ. Δηλώσεις με επιθετικό χαρακτήρα σε τίποτα δεν ωφελούν».

«Το πρόβλημα στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερο, και στο εσωτερικό, και το εξωτερικό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Θέλουμε μια Τουρκία συνεργάσιμη, δεν είναι δική μας επιλογή αν θα είναι», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό.

Τέλος για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Μια καλή συμφωνία είναι καλύτερη από μια μη συμφωνία».