Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει και είναι ήδη πολύ καθυστερημένη ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του.

Όπως τόνισε η αξιολόγηση δεν προχωράει γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει απόφαση να την προχωρήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με το ζόρι να ακολουθήσει το πρόγραμμα, που δεν το πιστεύει, το καταγγέλλει, αλλά θέλει να το εφαρμόσει χωρίς να πληρώσει το κόστος. Όσο ο κ. Τσίπρας δεν αποφασίζει να πληρώσει το πολιτικό κόστος χάνει χρόνο. Όσο χάνει χρόνο, συμβαίνουν δύο άσχημα πράγματα, πρώτον πλήττεται η πραγματική οικονομία, άρα μεγαλώνει ο λογαριασμός, άρα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα και δεύτερον με ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρέπει γρήγορα να κλείσει. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ θα επανέλθουν κι ο φόβος ενός Grexit είναι απολύτως ορατός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί τραγικό λάθος. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρέπει η Ευρώπη να δεχθεί όλους τους πρόσφυγες και σίγουρα δεν μπορεί να τους αντέξει όλους η Ελλάδα. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή τεραστίων διαστάσεων για τη χώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε στην ομιλία του σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο», και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν την αποχώρηση από το φόρουμ του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, καθώς και δήλωση-«απολογία» του προέδρου του φόρουμ.

«Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού φόρουμ Δελφών Συμεών Τσομώκος.