Ως μια καθαρά «εγκληματική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης την επίθεση με βόμβες μολότοφ στην οικία του, που εξαπέλυσαν άγνωστοι την νύχτα, προκαλώντας σημαντικές φθορές στο οίκημα και καταστρέφοντας δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας.

Στο περιθώριο της δεξίωσης που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Επικρατείας  στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρόκειται για την δεύτερη επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του, μέσα σε λίγους μήνες.

Ερωτώμενος αν σκέπτεται το ενδεχόμενο να μετακομίσει από την περιοχή των Εξαρχείων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν κάθετα αντίθετος.

«Ούτε καν το συζητώ, είναι το σπίτι μου», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας συμπληρώνοντας με νόημα ότι «αν έφευγα, θα ήταν σαν να υποχωρώ», παρότι όπως ο ίδιος αποκάλυψε ο γιός του του πρότεινε να σκεφθεί η οικογένεια την μετεγκατάσταση της από την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, η γυναίκα του έχει υποστεί σοκ, ενώ ο γιός του – το αυτοκίνητο του οποίου ήταν σταθμευμένο έξω απο το σπίτι και καταστράφηκε απο την ανάφλεξη των μολότοφ – απουσίαζε απο την οικία.

 

Στον απόηχο της επίθεσης, την οποία καταδίκασαν όλα τα κόμματα και με αφορμή μια πρόταση στην ανακοίνωση με την οποία η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη, έχει ξεσπάσει σκληρή κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού.