Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επιφύλαξε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε στον κ. Μητσοτάκη πως ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ!

«Είστε ακραία νεοφιλελεύθερος  κ. Μητσοτάκη. Και σας ευχαριστώ για αυτό διότι οι ιδεολογικές διαφορές μας είναι πλέον ξεκάθαρες. Είπατε πως δεν συμφωνείτε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Διαφωνείτε με κάτι που ακόμα οι εργοδότες συμφωνούν! Προτείνατε 70% κόψιμο των επικουρικών προτάσεων. Προτείνατε μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Και για τους αγρότες προτείνατε συμψηφισμό των επιδοτήσεων τους με τις εισφορές τους! Τι άλλο να πω; Σας ευγνωμονώ. Δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας. Οι απόψεις σας είναι ταυτόσημες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.  Ταυτίζεστε με τις απόψεις του ΔΝΤ».

«Είπατε ότι αυξήσαμε την ανεργία. Η ανεργία όμως τον Γενάρη του 2015 ήταν 25,9% και σήμερα είναι 24,4%» είπε στη συνέχεια της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σε έξι μήνες θα έχουμε ανάπτυξη. Αν όμως έχουμε καταφέρει να τελειώσουμε γρήγορα την αξιολόγηση. Η οικονομία τροχοδρομεί. Η χώρα παρά τις αδυναμίες και παρά τα capital controls κατάφερε να υπερβεί τα έσοδα κατά 1,9 δισ.ευρώ και έτσι για το 2015 η εκτίμηση για πρωτογενές έλλειμμα 0,25 γίνεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,4%. Συγκρίνετε υποτιθέμενα οφέλη από προβλέψεις ανάπτυξης που δεν είναι δεδομένες. Η χώρα παρά τις αδυναμίες κατάφερε να υπερβεί το στόχο του προϋπολογισμού τα έσοδα.. Αυτή είναι η καταστροφή στην οικονομία; Γιατί κ. Μητσοτάκη τόσα χρόνια η Ελλάδα ήταν τελευταία στην απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ. Μήπως λόγω πελατειακών σχέσεων;»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έστρεψε και πάλι τα πυρά του στον κ. Μητσοτάκη στον οποίο είπε πως: «Κάποιοι διαρρέουν ότι το ΔΝΤ θέλει να ξαναδούμε το θέμα του μισθολογίου. Μάλλον εσείς θέλετε να το ξαναδούμε. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιονδήποτε διάλογο. Πάει και πολύ να μας κάνετε μαθήματα ηθικής. Οι μετακλητοί είναι οι έμπιστοι άνθρωποι που έχει κάθε υπουργός και κάθε βουλευτής. Τον Γενάρη του 2015 οι μετακλητοί ήταν 1197. Σήμερα οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν υπερβαίνουν τους 640. Όταν ήσασταν υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχατε 51, ζωή να ‘χουν, ο κ. Βερναρδάκης έχει δυο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «γιαλατζή μεταρρυθμιστή» που αρνείται να πει ναι στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.