Αλλαγές στη δομή και τη φυσιογνωμία του κόμματος στο συνέδριο του Απριλίου, που περιλαμβάνουν μέχρι και αναγνώριση τάσεων, προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρεται στη συζήτηση των ημερών, λέγοντας ότι η ΝΔ επιδιώκει την αμφίπλευρη διεύρυνση, και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή προσχώρησης προσωπικοτήτων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει άρνηση συναίνεσης. Άρνηση σε λευκή επιταγή υπάρχει. Εμείς πιστεύουμε στον πολιτικό διάλογο».

«Πρωτίστως πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες. Να υπάρξει αδιαμεσολάβητη επικοινωνία και ζύμωση. Από εκεί και πέρα, η κ. Διαμαντοπούλου έχει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μεταρρυθμιστικό παρελθόν, ωστόσο, δεν γνωρίζω τις διαθέσεις της για επιστροφή στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του Ποταμιούν που αναφέρατε, αξίζει προσωπικά να σταθώ στην περίπτωση του Γ. Αμυρά. Μάλιστα, οφείλω να σας αποκαλύψω πως είχα εισηγηθείν προκειμένου ο κ. Αμυράς να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεπώς, πίστευα και πιστεύω στις ανοιχτές πόρτες για τους ανθρώπους των μεταρρυθμίσεων, του μέτρου και της λογικής», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ερώτημα εάν θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε πως «το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εξαρτάται από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή των ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον της χώρας. Και αυτό το κόστος είναι δικό τους».

«Δεν θέλω, σε καμία περίπτωση, να σκεφτώ το ενδεχόμενο η χώρα μας να βρεθεί ξανά μπροστά στο χείλος της καταστροφής. Συνεπώς, δεν θα απαντήσω τι θα μας συμβεί σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο φοβάμαι ότι θα είναι καταστροφικό. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι πάνω από όλα βάζει το καλό της χώρας. Ωστόσο, αν η χώρα οδηγηθεί ξανά στον διεθνή διασυρμό, κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν», σημείωσε.