«Εμείς ερχόμαστε με την πρόταση ούτε να εμβολίσουμε χώρους ούτε να εγκλωβίσουμε ενεργά πολιτικά στελέχη», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, απαντώντας σε όσους αναμένουν εξελίξεις στο χώρο του κέντρου μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε «αισιόδοξο μήνυμα» το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης, που δίνει προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως είπε, «δεν πρέπει να μένει κανείς σ’ αυτά».

Προέβλεψε ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι η κυβέρνηση «διαψεύδει καθημερινά το κοινό που την πίστεψε και την ανέδειξε» και τόνισε ότι η ΝΔ θα ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, αλλά και σκληρή «εκεί όπου υπάρχουν ρυθμίσεις απαράδεκτες».

Για το φορολογικό επισήμανε ότι αν φθάσουν στο σημείο οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν πολλές φορές και 80% από το συνολικό τους εισόδημα. «αυτό δεν μπορεί να συζητηθεί ούτε ως ανέκδοτο», ενώ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφανίζει το νέο αγρότη και τον μικροαγρότη».