«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να θέλει να έχει αυτό το προφίλ αλλά το ζήτημα είναι, αν και η ΝΔ μπορεί να το υποστηρίξει και να το ακολουθήσει», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Μαυρωτάς παραδέχεται ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ «έχει δημιουργήσει και στο Ποτάμι συζητήσεις», ενώ σε ερώτηση, αν το Ποτάμι βρίσκεται σε σταυροδρόμι και συμπιέζεται πολιτικά, με δεδομένη και δήλωση του Χάρη Θεοχάρη είπε: «Έχουμε καιρό μπροστά μας να δούμε αυτά τα πράγματα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς, σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν πτώση στα ποσοστά του Ποταμιού, τα μηνύματα από τη βάση του κόμματος λένε ότι τώρα είναι περισσότερο από ποτέ η ώρα να αρθρώσει το Ποτάμι τον μεταρρυθμιστικό του λόγο.

Σε ερώτηση γιατί το Ποτάμι κρατάει αποστάσεις από την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συστράτευση είπε ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν τα κόμματα και μετά να αποφασίσουν για τυχόν συνεννοήσεις, συνενώσει, ή συμμαχίες.

«Η προσέγγιση του Ποταμιού είναι περισσότερο προβληματοκεντρική και λιγότερο ιδεολογική και γι΄ αυτό μας κατηγορούν ότι δεν έχετε πολιτικό στίγμα, αναρωτιούνται αν είμαστε αριστερά ή δεξιά» είπε ο κ. Μαυρωτάς.

Για τον Χάρη Θεοχάρη είπε ότι δεν αμφισβήτησε τον αρχηγό του κόμματος και υπενθύμισε ότι διευκρινίστηκε το ζήτημα μέσω tweet του κ. Θεοχάρη. «Αυτό που είπε είναι ότι είναι η ώρα να πάρει πρωτοβουλίες ο Σταύρος τώρα στο μεταρρυθμιστικό» είπε και κατέληξε: «Μην ξεχνάμε ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα δύο ετών, ο Σταύρος έχει δηλώσει ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να είναι ένας ισόβιος πολιτικός αλλά δεν νομίζω ότι και στα δύο χρόνια που έχουν περάσει έχει δώσει αυτά που μπορεί να δώσει».