«Είμαι παρών. Ουδέποτε έφυγα από το κόμμα και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε επιτυχία και εγώ θα βοηθήσω όπως μπορώ» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε πως: «Ο Σαμαράς στήριξε όλους τους άλλους εκτός από εμένα. Απορώ, μάλιστα, πως δεν έδωσε κατ’  ευθείαν το κόμμα στον Μητσοτάκη! Έχασα αλλά και πάλι φίλοι είμαστε».

Σε ότι αφορά το τι προηγήθηκε των εσωκομματικών εκλογών αλλά και πριν αναλάβει ο ίδιος το κόμμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Πρότεινα συνέδριο και το αρνήθηκαν όλοι. Εν γνώσει μου ανέλαβα το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με την χώρα να πηγαίνει σε εκλογές και το κόμμα σε σημείο διάλυσης. Δύο φορές κινδύνευσε η ΝΔ να διαλυθεί η πρώτη ήταν τον Μάη του 2012 όταν πήρε το 18% και η δεύτερη φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Τσίπρας έβγαινε και έλεγε πως θα μας εξαφανίσει. Απέτυχε και ευχαριστώ τους πολίτες που μας κράτησαν όρθιους. Πρότεινα εκλογή προέδρου στις 30 Αυγούστου και πάλι αρνήθηκαν όλοι Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να αναλάβει την αρχηγία του κόμματος πριν τις εκλογές».

Παράλληλα, ανέφερε πως : «Άλλο ο Καραμανλισμός άλλο ο Καραμανλής. Δεν τελειώνει ο Καραμανλισμός επειδή ο Καραμανλής στήριξε εμένα και εγώ έχασα. Ο Καραμανλισμός είναι οι αρχές του κόμματος μας και υποθέτω πως όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως θα πρέπει να επιστρέψουμε στις αρχές του κόμματος, αυτές εννοεί»