Την εκτίμηση ότι «μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό» καταθέτει ο Νίκος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και καταλογίζει στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στην κριτική τους «υπερακόντισαν των ίδιων των ενδιαφερομένων».

Αναφορικά με τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης σημειώνει ότι «η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει» και ότι «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας».

«Η ΝΔ δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις. Συνεπώς συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν. Αυτές τις προτάσεις υποστήριξε με φανατισμό. Αμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, κανένα ισοδύναμο για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πάγωμα των συντάξεων, καθόλου εθνική σύνταξη. Αν υπάρξουν καινούργιες, προσωπικά αμφιβάλλω, θα τις κρίνει ο κόσμος. Κομμάτια της αντιπολίτευσης επίσης διακατέχονται από άγχος υπεράσπισης του εγκληματικού PSI. Για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν θα πω κάτι αυτή τη στιγμή», ανέφερε.