Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και πολλές, ηχηρές απουσίες από τη Βουλή, ψηφίστηκε τελικά το βράδυ της Τρίτης, το νομοσχέδιο με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 249 βουλευτές και υπερψήφισαν 194 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 55 βουλευτές.  Απόντες ήταν 51 βουλευτές.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη , το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που καταψήφισαν, διαφοροποιήθηκαν 3 βουλευτές: η Ελ. Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), ο Θ. Παπαχριστόπουλος και ο Κ. Ζουράρις. Απών ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Κάμμενος.

Πολλές απουσίες υπήρχαν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα να εμφανίζεται χωρισμένο στα τρία: κάποιοι βουλευτές υπερψήφισαν, κάποιοι είπαν «όχι», ενώ αρκετοί απείχαν, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι Γ. Δραγασάκης, Μ. Μπόλαρης και Γ. Θεοφύλακτος.

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.