«Το κράτος και η εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο ίδιος έκανε λόγο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα απελευθερώσουν την κοινωνία και θα πάνε τη χώρα μπροστά.

«Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα δικαιώματα δεν έχουν προτεραιότητα. Δεν το λέω μόνο για το σημερινό αποσπασματικό νομοσχέδιο αλλά το λέω και για όσα δεν κάνετε στις φυλακές, για όσα δεν κάνετε για τους ανάπηρους, για όσα δεν κάνετε για τους Ρομά. Υποσχεθήκατε πολλά – πήρατε τις ψήφους – και τώρα ραντεβού στην επόμενη προεκλογική περίοδο», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να φοβούνται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συνεταίρος σας είπε προεκλογικά στους Έλληνες ότι θα σας μάθει να γράφετε μόνο με το δεξί. Μην τον επιβεβαιώνετε τόσο συχνά».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε: «Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της».