Τις προτεραιότητες, σε νομοθετικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων ανά υπουργείο δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Από τα πλέον κρίσιμα νομοσχέδια είναι αυτό για το ενιαίο μισθολόγιο και οι συγχωνεύσεις φορέων, το νέο φορολογικό σύστημα και η αύξηση των εσόδων, η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, καθώς και η αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, ώστε «ξεμπλοκάρουν» μεγάλα έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

Στις προτεραιότητες επίσης οι αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, το fast track στη Δικαιοσύνη, η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας και, τέλος, το σχέδιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Ο κ. Δημ. Ρέππας θα πρέπει να προωθήσει το ενιαίο μισθολόγιο, τη συγχώνευση των φορέων, την αναμόρφωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Για το υπουργείο Εσωτερικών: Ο κ. Χάρης Καστανίδης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για το δημοψήφισμα, το πρόγραμμα εξυγίανσης των Oργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την αλλαγή του πόθεν έσχες.

Για το υπουργείο Οικονομικών: Το επόμενο δίμηνο, μεταξύ όλων των άλλων, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, να προωθήσει την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος: Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να προωθήσει την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τις πολεοδομικές άδειες.

Για το υπουργείο Εργασίας: Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης θα πρέπει να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.