«Η κυβέρνηση όπως και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, -αλλά όπως διαβεβαιώνει και ο Πάνος ο Καμένος- έχει μία συνοχή άρρηκτη και θα προχωρήσει να κάνει αυτό το οποίο δεσμεύτηκε με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στον ελληνικό λαό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που βρέθηκε στην Κέρκυρα προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα.

«Με το που θα φύγει ο χειμώνας θα έρθει πραγματική άνοιξη με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Άρα εκείνοι οι οποίοι αντί να ασχολούνται με την διαλυμένη Νέα Δημοκρατία, με το απόκομμα που έχει καταντήσει το ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι που το έχουν πάρει παραμάζωμα τα μπάζα του, καλό θα είναι να καταλάβουν ότι εδώ πέρα είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση και προσπάθεια για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που ήτανε», προσέθεσε ο κ. Κουίκ.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο υφυπουργός τόνισε πως «δεν θα υπάρχει θέμα δεδομένου ότι γίνεται μια πολύ συστηματική δουλειά με τους θεσμούς και τον κ. Κατρούγκαλο, σιγά σιγά μέσα από διαπραγματεύσεις, που δεν είναι εύκολες. Αν αυτά τα είχαμε κάνει πριν από είκοσι, δέκα, δεκαπέντε χρόνια και δεν συσσωρεύονταν όλα μαζί, τώρα η Ελλάδα θα ήταν σε ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι», είπε ο κ. Κουίκ.

Παράλληλα ο υφυπουργός, απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Ούτε οικουμενικές ούτε εθνικές κυβερνήσεις. Όλα αυτά είναι, εκείνα τα οποία θέλουν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουνε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μία κυβέρνηση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη και καλό θα είναι να τελειώνουν αυτές οι προβοκατόρικες σκέψεις που έχουν μέσα στα μυαλά τους προσπαθώντας να απορυθμίσουν την κυβέρνηση ακόμα και στα μάτια του κόσμου»

Ο Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο της σύντομης περιοδείας στην Κέρκυρα είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και στη συνέχεια εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην έναρξη των τριήμερων θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα, όπου αμέσως μετά είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Το απόγευμα ο υφυπουργός θα επισκεφθεί την Άρτα και το Μεσολόγγι, ενώ το Σάββατο πρωί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία και στην Ιερά Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος είναι και ο Πολιούχος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.