Τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν σχέση στενής συνεργασίας και φιλίας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι δύο λαοί και οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί έχουν μια μακρά παράδοση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή και αφού καλωσόρισε τον κ. Αλ Σίσι στην Ελλάδα, ευχήθηκε και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να συναντηθούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου και πρόσθεσε πως από τότε που ξεκίνησε η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές. Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είπε ότι «περιμένουν πολλοί από εμάς». Αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθερότητας στη Μ. Ανατολή.