Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, καθώς και στον κοινό μας αγώνα κατά των τρομοκρατικών ενεργειών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επιστολή προς τον τον Νορβηγό ομόλογό του, Jens Stoltenberg, ανέφερε: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Νορβηγίας και στο λαό της, αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Είμαι συγκλονισμένος από τη βομβιστική επίθεση που έπληξε το κέντρο του Όσλο, και τις μαζικές δολοφονίες στο νησί Ουτόγια, που στοίχισαν τις ζωές αθώων και άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες.

Ήταν ιδιαίτερα τρομακτική η περιγραφή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον τόσων πολλών νέων στην κατασκήνωση της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματός σας.

Συμμερίζομαι πλήρως τον πόνο του λαού της Νορβηγίας, ο οποίος υπέστη αυτό το βίαιο τρομοκρατικό χτύπημα. Εκ μέρους του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκφράζω την βαθύτατη συμπαράστασή μου.

Καταδικάζω αυτές τις αναμφισβήτητα ειδεχθούς βίας ενέργειες, ανεξάρτητα από την προέλευση ή τα κίνητρά τους. Οι δημοκρατικές μας κοινωνίες και ο πολιτισμός μας, δεν μπορούν να ανέχονται και δεν θα ανεχθούν μεθόδους και ενέργειες τρόμου και βίας.

Αυτή τη δύσκολη ώρα, θυμόμαστε την αλληλεγγύη που δείξατε σε δύσκολες στιγμές για τον Ελληνικό λαό. Τότε που εμείς στην Ελλάδα αναζητήσαμε καταφύγιο στη Νορβηγία και βρήκαμε τη συμπαράστασή της στη δυνατή φωνή της για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη στην πατρίδα μας.

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, καθώς και στον κοινό μας αγώνα κατά των τρομοκρατικών ενεργειών.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Νορβηγίας και στο λαό της, αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Για μια ακόμα φορά, Κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλώ να δεχθείτε τα συλλυπητήριά μου για τα θύματα των επιθέσεων και να μεταβιβάσετε στις οικογένειές τους την ειλικρινή μου συμπαράσταση μου».