Μητσοτάκης: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών

«Αν η μηχανή της ανάπτυξης δεν πάρει μπρος θα συζητάμε για περικοπές συντάξεων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:44
03/12/2015
Μητσοτάκης: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών
loading

Με τη φράση «είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών» περιέγραψε τον υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμό του 2016 ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο έγινε το 2015» και συμπλήρωσε:

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου προχθές είπε ότι η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία. Αυτό πρέπει να ήταν το συντομότερο ανέκδοτο του έτους».

«Η οικονομία ξαναβυθίζεται στην ύφεση, τα φορολογικά έσοδα, παρά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, είναι τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας, υπάρχει απόλυτη επενδυτική άπνοια, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν ζημιώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο με 20 δισ. ευρώ, τόση ήταν η αξία του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών πριν από έναν χρόνο και κάτι και προφανώς ο προϋπολογισμός προβλέπει κι άλλες περικοπές προκειμένου να επανέλθουμε σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης», ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα αν η ΝΔ βρίσκει θετικά σημεία στο ασφαλιστικό ώστε να ψηφίσει το νομοσχέδιο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Καταρχάς δεν έχουμε δει ακόμα συνολικά πρόταση. Η ΝΔ στο παρελθόν για κάποιες από τις παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η λελογισμένη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δεν ήταν αρνητική. Αλλά από αυτό μέχρι που να πάμε σε μία συζήτηση επανυπολογισμού συντάξεων που μπορεί να έχουν δοθεί πριν από 10-20 χρόνια υπάρχει μία πολύ μεγάλη απόσταση».

«Επιφυλάσσομαι να δω την τελική πρόταση», συνέχισε, λέγοντας πως «δεν μπορώ να σχολιάσω μία πρόταση η οποία ακόμα δεν έχει γίνει, προφανώς όλοι θέλουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, φοβάμαι όμως ότι η κυβέρνηση κινείται στην λάθος κατεύθυνση».

«Επίσης πρέπει να σας πω ότι το ασφαλιστικό δεν αντιμετωπίζεται εν κενώ κι αν η μηχανή της ανάπτυξης δεν πάρει μπρος και ο λόγος ασφαλισμένων προς εργαζόμενους παραμείνει εκεί που είναι μονίμως θα συζητάμε για περικοπές συντάξεων», κατέληξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει