«Την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών την έχει η ΚΕΦΕ. Αυτοί έχουν την ευθύνη καταστατικά. Όμως, ο πολιτικός υπεύθυνος της διαδικασίας είναι πάντα ο αρχηγός», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα FM για τις τελευταίες εξελίξεις και τη μη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι, όταν ο κ. Σαμαράς παρέδωσε στον κ. Μεϊμαράκη, η δήλωση του κ. Σαμαρά ήταν: «Παραδίδω την προεδρία του κόμματος στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μεταβατικό αρχηγό, για να οδηγήσει το κόμμα ομαλά σε εκλογή νέου αρχηγού». Και η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη όταν παρέλαβε το κόμμα ήταν: «Παραλαμβάνω ως μεταβατικός αρχηγός, για να εγγυηθώ την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας».

«Άρα, εφόσον ο αρχηγός του κόμματος δηλώνει ότι αυτός αναλαμβάνει ως εγγυητής της ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας, μπορεί να μην έχει την αντικειμενική ευθύνη, με την έννοια ότι δεν χειριζόταν αυτός την εταιρεία, αλλά ένας πρόεδρος -με συγχωρείτε- δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το αν το κόμμα θα ξεφτιλιστεί ή όχι», σημείωσε.

Για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν είμαι τεχνικός. Αν μπορούν να γίνουν και την επόμενη Κυριακή, σας λέω ναι. Όσο πιο γρήγορα μπορεί να εγγυηθεί τεχνικά. Η 6η Δεκεμβρίου ειδικά με φοβίζει μόνο για ένα λόγο, είναι η επέτειος Γρηγορόπουλου. Και φοβάμαι ότι θα πέσουμε σε πορείες, σε φασαρίες, σε αναρχικούς. Με φοβίζει λίγο αυτή η μέρα, δεν σας κρύβω, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν θα θέσω και βέτο να μην γίνουν. Εγώ λέω την πρώτη τεχνικά διασφαλισμένη 100% Κυριακή που μπορούν να γίνουν οι εκλογές, πρέπει να γίνουν. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ήρεμα, ωραία και πολιτισμένα».

Σε ερώτηση για το ποιος πρέπει να εκπροσωπήσει τη ΝΔ στη συζήτηση του προϋπολογισμού, επισήμανε πως «εφόσον παραμένει πρόεδρος της ΝΔ (ο κ. Μεϊμαράκης), φυσικά θα την εκπροσωπήσει και πώς θα γίνει διαφορετικά; Επαναλαμβάνω, χθες ζήσαμε μία δύσκολη μέρα οι νεοδημοκράτες. Πρέπει να την χειριστούμε με μία προσοχή και μία σύνεση. Όλα τα θέματα που με ρωτάτε, μπορούν να τεθούν στα όργανα. Να κάνουμε πολιτισμένη μεταξύ μας συζήτηση, να αρθούν οι όποιες μεταξύ μας παρεξηγήσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, νεοδημοκράτες είμαστε όλοι. Εγώ ξέρετε γιατί θέλω να συγκληθούν τα όργανα; Το θεωρώ σημαντικότερο των εκλογών. Μπροστά μας υπάρχει το αγροτικό και το ασφαλιστικό. Υπάρχει μια κυβέρνηση με 153 βουλευτές. Υπάρχει μια παραφιλολογία περί συναίνεσης, οικουμενικής, συγκυβέρνησης, δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Η στάση της ΝΔ αυτή την φορά θα είναι κρίσιμος παράγοντας. Μπορεί και να αποβεί καθοριστικός. Δεν πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα θέματα στα όργανα του κόμματος μας; Πώς θα γίνει, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανονικό πρόεδρο. Γιατί και η μεταβατικότητα της εντολής Μεϊμαράκη τελείωσε χθες».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέφερε: «Ξέρω ότι πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, όχι μόνο για το θέμα των εκλογών, αλλά κυρίως για να συζητήσουμε την αντιπολιτευτική μας τακτική εν όψει ασφαλιστικού και αγροτικού, που είναι το μείζον. Και ξέρω ότι και πάρα πολλά κοινοβουλευτικά μας στελέχη θέλουν την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Νομίζω ότι αν επιμείνει ο κ. Μεϊμαράκης, στο τέλος θα γίνει (σύγκληση Πολιτικής Επιτροπής). Αν μαζευτούν 16-17 βουλευτές στους 25, είναι υποχρεωτική».