Αισθητά διαφορετική είναι η υπόθεση Σταθάκη σε σχέση με όσα δείχνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με πηγές από το προεδρείο της Βουλής, καθώς σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες το βράδυ της Τετάρτης αρμόδιοι αξιωματούχοι έδωσαν μια διαφορετική ερμηνεία για τις διαδικασίες ελέγχου όσον αφορά τα εμφανιζόμενα ως προβληματικά «πόθεν έσχες» δυο υπουργών της κυβέρνησης τονίζοντας: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά όταν τελειώσουν και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες που γίνονται».

Αν και αποσαφηνίστηκε ότι είναι αρμοδιότητα της επιτροπής ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες», η παραπάνω φράση θεωρήθηκε ότι δεν περιοριζόταν μόνον στο αμιγώς διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης, το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει έως την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι φήμες συνεχίζουν να οργιάζουν σπιλώνοντας την πολιτική εικόνα της κυβέρνησης.

«Την επόμενη εβδομάδα όλα θα έχουν τελειώσει» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της επιτροπής Γ. Βαρεμένος, ο οποίος ερωτηθείς για το πότε πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή ελέγχου, είπε ότι θα συνέλθει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, τις αναφορές που τον εμφανίζουν ως τον υπουργό ο οποίος δεν δήλωσε ένα εκατ. ευρώ σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης φέρεται να ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση για το ζήτημα, με βάση τον νόμο, και ζήτησε από όλους να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή μέχρι η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να ολοκληρώσει το έργο της.

Παράλληλα, φέρεται να σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε την παραίτησή του, τονίζοντας ότι η αιτία της κλήσης του στο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης αφορούσε οικονομικά ζητήματα τα οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές.