Επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΕ ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Πέτρος Ευθυμίου. Η ψηφοφορία έγινε στην 20η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

«Η επανεκλογή μου σήμερα είναι φυσικά μια στιγμή προσωπικής ικανοποίησης άλλα είναι και μια στιγμή περηφάνιας για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας που θέλουν πολλοί να τον παρουσιάσουν ως έναν τόπο που έχει μόνο δυσκολίες ενώ η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες έχει και τεράστιες δυνατότητες.

Δούλεψα εδώ μέσα σ’ αυτήν την κοινοβουλευτική συνέλευση όπου 320 βουλευτές και γερουσιαστές από 56 χώρες έκριναν ότι ένας Έλληνας με τη δουλειά του με την προσφορά του μπορεί να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο, διεθνή, περιφερειακό οργανισμό», δήλωσε ο κ. Ευθυμίου μετά την εκλογή του.

Πρόσθεσε επίσης πως η επανεκλογή του αποδεικνύει ότι «παρά τις δυσκολίες μας πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε μια χώρα με ανθρώπους γεμάτους δυνατότητες που μπορούμε όταν συνεργαστούμε να πετύχουμε πολλά και για την πατρίδα μας και για τη θέση τις πατρίδας μας στο εξωτερικό».