Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν χθες η Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας και σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ.

Την ώρα που αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στη μάχη των υποψηφιοτήτων, με την αναμενόμενη σήμερα επίσημη ανακοίνωση της εισόδου στην κούρσα της προεδρίας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η εσωκομματική σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία μετακυλίεται στην ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών.

Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ , ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ».