«Σέβεται και τιμά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ακόμη, κατά την εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στο έργο και την προσφορά του αιφνιδίως αποβιώσαντα πρόσφατα τέως πρόεδρου της Ένωσης, εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σε σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το καλύτερο στην Δικαιοσύνη και θα παρασχεθεί κάθε τι αναγκαίο και τόνισε: «Ότι χρειαστεί να αλλάξει στην Δικαιοσύνη θα αλλάξει, ότι χρειαστεί να εξυγιανθεί θα εξυγιανθεί».

Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισήμανε ότι υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, εμφανείς και αφανείς, αλλά και εάν ακόμη γύρισε πίσω το χρόνο πάλι εισαγγελέας θα γινόταν, ενώ αναφερόμενος στον Σωτήρη Μπάγια ο τόνισε ότι «προηγήθηκε της εποχής του».

Κατά την εκδήλωση ο τέως πρόεδρος της Ένωσης, εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ένωσης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ανέφερε ότι ουσιαστικά η σημερινή επετειακή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Σωτήρη Μπάγια.

Επιπλέον, ο κ. Τζαβέλλας επισήμανε την αναγκαιότητα της διεθνούς εισαγγελικής συνεργασίας.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους πρώην εισαγγελείς Αβραάμ Σταθόπουλο, Ανδρέα Φάκο, Βασίλη Μαρκή και Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην σύζυγο και τα δύο παιδιά του εκλιπόντα Σωτήρη Μπάγια, ενώ η σύζυγός του αναφερόμενη στον Σωτήρη Μπάγια τόνισε ότι «η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ήταν η 2η οικογένεια του».

Τέλος, την εκδήλωση παραβρέθηκαν η τέως υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Χαράλαμπος Αθανασίου, κ.λπ.