Προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς όπως ξεκαθάρισε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος έχοντας στο πλευρό του τον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, και οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στους εισαγγελείς που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, για μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη και με ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Ανεξάρτητη γιατί αυτή είναι και η επιθυμία των ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Μετά από 5 χρόνια ηχηρής απουσίας της δικαιοσύνης  οι έλληνες εισαγγελείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων που έκαναν κάτι αυτονόητο, εξέτασαν έναν μάρτυρα».

Αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην κατάθεση Φαλτσιανί  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έγινε μια παραγωγική και επιτυχείς επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι για την υπόθεση Λαγκάρντ. Το υπουργείο με τη δραστηριότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι εκεί που το αφήσαμε, πήγε παρακάτω».

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για μια νέα αρχή θέτοντας ως στόχο την επιτάχυνση της δικαιοσύνης αλλά και τη δημιουργία νέων δομών για την διευκόλυνση της επανένταξης των κρατουμένων.