Επίθεση Μιχελάκη στον υπουργό Οικονομικών

Τον κατηγορεί ότι παραπλάνησε τη Βουλή και ζητά «εξηγήσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:43
04/07/2011
Επίθεση Μιχελάκη στον υπουργό Οικονομικών
2
loading

«Εξηγήσεις» στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών ζητά ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφορικά με μέτρα, τα οποία, όπως επισημαίνει απέκρυψε ο Ευ. Βενιζέλος.

Όπως είπε:

«Πρωτοφανές! Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, αποκαλύπτεται αυτό που έκρυψε από τη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι «Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου».

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, κρύβει την αλήθεια, αφού στην 4η επικαιροποίηση του «Μνημονίου», περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές, που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Σας αναφέρω, για παράδειγμα, ότι στη σελίδα 114 της έκθεσης της Κομισιόν, όπου περιλαμβάνεται και η επικαιροποίηση του Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ειδικότερα, στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου, όπου και υπάρχουν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς, απουσιάζει η λέξη «απόλυση».

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε αυτό το άρθρο, διότι είναι υπέρ του περιορισμού των δαπανών, όμως, δήλωσε στη Βουλή ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7, που ρυθμίζει με αυθαίρετο τρόπο την επιλογή πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.

Η Νέα Δημοκρατία, με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, το θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΕΝΘΙΛΟΣ

    Να γιατί δεν έπρεπε να πει σε όλα ΟΧΙ η ΝΔ. Αλλά πού να βρει το κουράγιο;

    1. avatar ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΠΕΝΘΙΛΟΣ

      Διορθώνω: Να γιατί έπρεπε να πει σε όλα ΟΧΙ η ΝΔ. Αλλά, πού να βρει το κουράγιο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει