«Ο κύριος Σαμαράς εμφανίζεται σήμερα με άνεση κι αυτοπεποίθηση, κι αυτό οφείλεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ και μια βουλευτής της ΝΔ ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο κι έτσι σήμερα η χώρα μας συνεχίζει να υπάρχει δημοσιονομικά» απάντησε παρεμβαίνοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει, «τι θα έλεγε σήμερα στους πολίτες, τους φορείς, τους καταθέτες, τους ανέργους αλλά και στην Ευρώπη αν το μεσοπρόθεσμο είχε απορριφθεί».

Στηλίτευσε μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο τη φράση του Α. Σαμαρά ότι η ΝΔ ήταν διατεθειμένη να συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας παρόλο που προηγείται σε δημοσκοπήσεις.

«Αυτή είναι η φράση που διαλύει και ευτελίζει τα πάντα και αποδεικνύει ότι κάποιοι εδώ μέσα κινούνται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Χωρίς να δοκιμαστεί πραγματικά στη διαχείριση της κρίσης ή στην κάλπη, ο κ. Σαμαράς θέλει να κεφαλοποιήσει τις δημοσκοπήσεις», τόνισε.

«Και για να μπούμε στην ουσία», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, «θα διαπραγματευτούμε από κοινού; Θα στελεχώσουμε από κοινού την επιτροπή διαχείρισης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου; Θα φτιάξουμε από κοινού εθνικό φορολογικό σύστημα που θα αίρει τις αδικίες; Να δείξουμε ότι έχουμε συναίσθηση των καταστάσεων».