Ως το μοναδικό κόμμα που δεν έχει πει μέχρι στιγμής ψέματα στους πολίτες χαρακτήρισε το Ποτάμι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «είπε αλήθειες που δεν άρεσαν».

«Το 3ο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί αλλιώς θα έχουμε το 4ο μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι αυτό είναι το διακύβευμα των ερχόμενων ετών και το χρέος της όποιας κυβέρνησης αναδειχθεί μέσα από τις εκλογές της 2οης Σεπτεμβρίου.

Ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι «μπορεί καλύτερα», εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει ένας νέος παίχτης στο τραπέζι».

«Ο κόσμος γονάτισε από το capital control», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «ανοησία» όταν έλεγαν ότι νοιάζεται για τους τραπεζίτες.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας τη συμφωνία της 12ης Αυγούστου, τόνισε ότι πρέπει οι κάλπες να δώσουν το πράσινο φως για συγκρότηση ομάδας «για χειρουργικές επεμβάσεις στη συμφωνία».