Την άποψη ότι το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τα κόμματα που διακυβέρνησαν την προηγούμενη περίοδο φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα ανεργίας, Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Φωτίου εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διερωτώμενη: «Αυτοί που αποκαλούν ψευτράκο και απατεωνάκο τον πρωθυπουργό μάς καλούν να συγκυβερνήσουμε;».

Η υπουργός ανέδειξε ως κομβικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο, αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα είναι «εξαιρετικά τραυματισμένο». «Στη Συνδιάσκεψη θα συζητηθεί τι σημαίνει μνημόνιο ποια τα όρια ποια αλλά μέτρα μπορούμε να πάρουμε» εξήγησε.

«Εμείς βγήκαμε με άλλο πρόγραμμα, αυτό της Θεσσαλονίκης και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να πούμε τι ακριβώς θα κάνουμε αφού κάποια από τα μέτρα για τα οποία μας ψήφισε ο λαός, λιγότερα ή περισσότερα, δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους θεσμούς, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι έχουν «απίθανη εμμονή σε πράγματα τιμωρητικού τύπου», αλλά πρόσθεσε ότι με τη διαπραγμάτευση άλλαξε η ποιότητα πολλών μέτρων που ζητούσαν.