Σε συμφωνία με την τρόικα για την «τρύπα» των 600 εκατ. ευρώ στο μεσοπρόθεσμο, η οποία προέκυψε από το θέμα των αποδείξεων, κατέληξε ο υπουργός οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών τα 300 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τη μείωση των δαπανών και τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ από τα έσοδα.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Κατά την έναρξη της μονής συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015” ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι θα καταθέσει αργότερα κάποιες μικρές αριθμητικές διορθώσεις που έχουν γίνει στους πίνακες, μεταξύ της δεύτερης ανάγνωσης στη διαρκή Επιτροπή και της σημερινής συνεδρίασης, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρξε με το ζήτημα της επιστροφής των αποδείξεων, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν 600 εκατ. για το 2011».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «έγινε η αναγκαία αναπροσαρμογή των πινάκων και επετεύχθη συμφωνία με την Τρόικα», και «επί της ουσίας δεν μεταβάλλεται τίποτε ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης της Βουλής: Είναι 300 εκατ. από μια πιο αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων του 2011, επί τη βάση των νέων μέτρων που έχουν αναγγελθεί και περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο και 300 εκατ. από περαιτέρω περικοπές δαπανών».