«Εξόφθαλμη και αποκαρδιωτικά αντικοινοβουλευτική» χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων της βουλευτών που (της) φώναζαν την ώρα που μιλούσε από το βήμα της Βουλής, στο κλείσιμο της πολύωρης συνεδρίασης και αμέσως πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, περίπου στις 4 τα ξημερώματα!

Η ομιλία της Προέδρου της Βουλής- που διήρκεσε κάτι λιγότερο από μισή ώρα-  διεκόπη αρκετές φορές από συναδέλφους της βουλευτές οι οποίοι φώναζαν και την καλούσαν τα κατέβη από το βήμα ενώ ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος απευθυνόταν κατευναστικά και στις δύο πλευρές, καλώντας τους βουλευτές να κάνουν ησυχία και την κ. Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της.

Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για«πραξικόπημα, εκβιασμό και πειθαναγκασμό της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της αριστεράς που μετακυλίεται «κατά ριπάς» στη Βουλή με την αξίωση και εκείνη με τη σειρά της να υποκύψει. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και να συγκαλύψει τον εκβιασμό και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι τα προωθούμενα με διαδικασία υπερκατεπέιγοντος νομοσχέδια, αποτελούν πραξικόπημα την ώρα που η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή για τα εντελώς αντίθετα και έδωσε ένα σκληρό αγώνα για να πρωτοτυπήσει και να κάνει πράξη μετεκλογικά εκείνα που προεκλογικά υποσχέθηκε».

Ως άκρον άωτον της αντιευρωπαϊκής συμπεριφοράς χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Τρόικας, εξηγώντας πως δεν θα ξαναμιλήσει για Θεσμούς επειδή η στάση τους είναι «αντιθεσμική, έξωθεσμική και παραθεσμική».

Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφέρει την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των προθέσεων του, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της και για τη στάση των βουλευτών απέναντι στην κ. Βαλαβάνη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κανιβαλισμός εις βάρος της Νάντιας Βαλαβάνη είναι δόλιος».

Τέλος όπως ανέφερε για να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο «πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα να μην ξεχνάμε ποτέ τις πολλαπλές εντολές του ελληνικού λαού και για την απελευθέρωση της πατρίδας από την μέγγενη του χρέους». Αναφερόμενη μάλιστα στον Πρωθυπουργό ανέφερε «πως κάθε φορά που ένα οχυρό υποχωρεί, τα υπόλοιπα πρέπει να υψώνονται».