Η Ελλάδα ξύπνησε με πολιτικό hangover την Πέμπτη μετά την έγκριση από το Κοινοβούλιο ενός αυστηρού προγράμαμτος διάσωσης, χάρη στις ψήφους της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης στη χώρα και εν μέσω των πιο βίαιων διαδηλώσεων του τελευταίου έτους, γράφει σήμερα το πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών της χώρα.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα γλύφει τις πληγές της, περιμένει κίνηση από την ΕΚΤ» σημειώνεται πως η ψηφοφορία, η οποία είναι ζωτική για να ξεκλειδώσει η έκτακτη χρηματοδότηση από τους ευρωπαίους εταίρους, άφησε τον Αλέξη Τσίπρα αποδυναμωμένο από μια ανταρσία εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, προς το παρόν παραμένει στην εξουσία.

Την ίδια ώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συναντάται σήμερα στη Φρανκφούρτη, αναμένεται να αποφασίσει για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ένα πρώτο βήμα που μπορεί να επιτρέψει να ανοίξουν ξανά μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες που παραμένουν κλειστές.

Αναφορά στο δημοσίευμα γίνεται και στα χθεσινά επεισόδια μπροστά από τη Βουλή. «Στην Αθήνα, οι καθαριστές απομάκρυναν στη διάρκεια της νύχτας τα σημάδια της μάχης στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κατά του προγράμματος διάσωσης πέταξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με σύννεφα δακρυγόνων».

reuters