Ως «αμήχανη στιγμή» χαρακτηρίζει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, την επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Είναι η αμήχανη στιγμή που όποια απόφαση να πάρεις με οικονομίστικους όρους μοιάζει αδιέξοδη. Από αυτή την άποψη τιμώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους όποια επιλογή και να κάνουν», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Έχουμε οικονομικό πόλεμο και σε τέτοιες συνθήκες, ποτέ, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να προεξοφλήσει και να διαβεβαιώσει για το αποτέλεσμα της προσπάθειας», τονίζει και συνεχίζει, αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δυστυχώς ένα σημείο που θέλω να επισημάνω γιατί με θλίβει, είναι η ανθρωποφαγία και ο ανήθικος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι πολιτικές επιλογές όλων μας που συγκροτούμε την Κ.Ο από “συντρόφισσες”, “συντρόφους” τις τελευταίες μέρες.

Αυτό που περίμενα από μια αριστερά που έχει βγει έστω και λαβωμένη από δύσκολες και τραυματικές καταστάσεις (ήττες, διασπάσεις) να είχε αναπτύξει ένα άλλο ήθος. Ένα ήθος που δεν πρέπει να αντανακλάται μόνο στην κριτική προς τους “δικούς” μας αλλά και προς τους “αντιπάλους”. Ένα ήθος όπου η κριτική του δεν θα επηρεάζεται από το φαντασιακό της εθνικής αφήγησης περί, προδοτών, εφιαλτών, Κερκόπορτων, που οι αναφορές του θα έπρεπε να έχουν ταξική οπτική».

Ο κ. Διαμαντόπουλος καταλήγει σημειώνοντας ότι «γνωρίζω πως από αύριο το πρωί θα καλούμαστε να εξηγήσουμε την επιλογή μας-δυστυχώς-με οικονομίστικους όρους. Η δική μου εξήγηση θα είναι αποκλειστικά πολιτική, όπως προσπαθούσα να κάνω σε όλη διάρκεια της θητείας μου, κόντρα σε οικονομίστικες λογικές και απαιτήσεις για κοστολογημένα-εξασφαλισμένα προεκλογικά προγράμματα της ανάθεσης».

vaggelis