Με τη μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε τελικά σε μια καλή συμφωνία.

Μιλώντας στο TV Espagna, ο Ιγκλέσιας υπεραμύνθηκε τις προσπάθειες της Αθήνας να έλθει σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολύ λίγο πίσω από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει προεκλογικά.

«Νομίζω ότι ακόμα κι αν οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες, ο Τσίπρας έχει φτάσει σε μια καλή συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΕ οφείλει να δεχθεί το χέρι που της δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαφορετικά η πολιτική ένωση θα καταρρεύσει», δήλωσε, εκφράζοντας φόβους για άνοδο της άκρας δεξιάς. «Θα ήταν το τέλος της πολιτικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού σχεδίου της», πρόσθεσε ο αρχηγός του Podemos.

«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

«Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες», είπε, μεταξύ άλλων.