Η πολιτική κρίση στην Ευρώπη οδήγησε στην οικονομική κρίση, όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος σημειώνοντας πως η Ευρώπη διέρχεται μια πολιτική κρίση και δεν έχει τη δύναμη που είχε παλαιότερα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός επισήμανε πως η κρίση στην Ελλάδα είναι πιο βαθιά που αγγίζει ακόμα και τους θεσμούς ενώ έκανε λόγο για έλλειμμα συνεννόησης στην Ευρώπη άρα και στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το κείμενο των 32 ανθρώπων γραμμάτων και τεχνών, είπε πως είναι ένα σοβαρό κείμενο που αντιστέκεται στην εύκολη σειρήνα του λαϊκισμού στην οποία, όπως είπε, πάρα πολλοί έχουν υποκύψει.

Σημείωσε πως στη ΝΔ έχουν γίνει λάθη, «πρέπει να πούμε συγγνώμη για πολλά πράγματα που έχουμε κάνει και δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της συναίνεσης είπε πως υπάρχουν σημεία συνεργασίας με τα δύο μεγάλα κόμματα αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «αγκάθι» παραμένει το θέμα της φορολογίας.

Υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν τα βαριά στοιχεία του πολιτεύματος, λέγοντας πως χρειάζεται νέο Σύνταγμα, νέο Πολίτευμα και νέα ποιότητα Δημοκρατίας.