Ώρες ευθύνης όπου όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν τη σοβαρότητα του ρόλου τους για την υπέρβαση της κρίσης, χαρακτήρισε την αυριανή σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια τη Έκθεσης «Θράκη 2011» και κληθείς να σχολιάσει το αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που συγκαλείται εκτάκτως κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και με θέμα την “κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τόνισε τα εξής:
«Πρέπει όλοι να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, Ήδη με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προχθές. Αύριο με την προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αύριο θα πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε, τι διακυβεύεται. Η ασφάλειά μας, δεν διακυβεύεται, εφόσον κινούμαστε όλοι μέσα σε αυτά τα όρια της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που οφείλουμε να χαράξουμε όλοι μας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της το κάνει. Είναι πλέον και ευθύνη των άλλων πολιτικών δυνάμεων, από το ρόλο που έχει η κάθε πολιτική δύναμη, να συναισθανθούν ότι βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υπέρβασης της κρίσης.

Θα πρέπει να κάνουμε επιτέλους μια υπέρβαση, ένα μεγάλο βήμα, να ξεφύγουμε όλοι από τους μικροκομματισμούς από τις ιδιοτέλειες, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε υπεύθυνοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε, είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Η κυβέρνηση ήδη το πράττει».