«Είμαστε αποφασισμένοι να αποσοβιετικοποιήσουμε το κράτος, να αξιοποιήσουμε τους άξιους και ικανούς υπαλλήλους προς όφελος των πολιτών και να πάρουμε άμεσα, σταθερά και με αξιοκρατία όλα εκείνα τα μέτρα που δεν λήφθηκαν στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, από την Λάρισα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε ότι οι ευθύνες απέναντι στον λαό και την πατρίδα είναι τεράστιες και η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και να μπει σταδιακά στον δρόμο της ανάπτυξης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνάει.

Ο υπουργός προσδιόρισε ως το επόμενο μεγάλο στοίχημα την υγιή επιχειρηματικότητα, καθώς, όπως είπε, «το Δημόσιο όπως το ξέραμε πεθαίνει». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο υπουργός, στηρίζουμε καίριους τομείς της επιχειρηματικής δράσης, ανοίγουμε καινούργιους δρόμους στα νέα παιδιά.

Βασικός στόχος, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, είναι η βιώσιμη αειφόρος ανάπτυξη που θα δημιουργεί εισόδημα και απασχόληση, θα ενισχύει την απασχόληση και θα αυξάνει τις εξαγωγές.

Ακόμη σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε στο «Ζάππειο ΙΙ» ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, είπε ότι οδηγούν σε ελλείμματα του ύψους της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης δέχθηκε και κριτική, στην συζήτηση που ακολούθησε, σχετικά με τις ευθύνες που φέρει γενικότερα ο πολιτικός κόσμος για το σημείο που έφθασε η ελληνική οικονομία αλλά και για την ατιμωρησία που υπάρχει.

Πριν από την ομιλία του συναντήθηκε με εκπροσώπους 11 παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Λάρισας, οι οποίοι και του έθεσαν τα προβλήματα των κλάδων τους.