Υπέρ της συναίνεσης και κατά του ανασχηματισμού τάσσεται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επίσης άφησε αιχμές εναντίον του Γ.Φλωρίδη, ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί σε σχέση με τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FREE SUNDAY, ο υπουργός μίλησε για πολλά θέματα, ανάμεσα στα οποία και η πολυσυζητημένη συναίνεση, που επιδιώκει η κυβέρνηση. «Η ΝΔ ελπίζει στην αποτυχία της Ελλάδας. Επενδύει σε ένα σενάριο καταστροφής, από το οποίο ελπίζει να “καρπωθεί” πολιτικά οφέλη», λέει. «Όμως οι εποχές που ο θάνατος της κυβέρνησης ήταν ζωή της αντιπολίτευσης έχουν παρέλθει. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μόνο αυτός ο δρόμος θα μας βγάλει από την κρίση και ότι ο Σαμαράς δεν έχει κάτι καλύτερο να προτείνει, γι’ αυτό και θα τιμωρήσει όποιον επενδύει στην αποτυχία της χώρας».

Ο Π. Γερουλάνος δεν είναι υπέρ ενός ανασχηματισμού καθώς πιστεύει ότι «ο ανασχηματισμός είναι εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείς όταν θες να πετύχεις κάτι συγκεκριμένο και να δυναμώσεις στοιχεία της κυβέρνησης που οφείλονται σε προσωπικές αδυναμίες. Αλλιώς, οι αλλαγές απαξιώνονται γρήγορα. Κάθε ανασχηματισμός που γίνεται με την ελπίδα να λυθούν δομικά προβλήματα πέφτει στο κενό, διότι τα νέα πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Φλωρίδη περί «κηπουρών», ο Π. Γερουλάνος τόνισε: «αν δεν κάνω λάθος, ο κηπουρός του πρωθυπουργού δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και, αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Φλωρίδης δεν γεννήθηκε υπουργός».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε σωστά με τους δανειστές πριν από ένα χρόνο, ο υπουργός Πολιτισμού είπε: «όλοι μας γνωρίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση, διότι η Ευρώπη δεν ήξερε τι ήθελε και πώς να το κατακτήσει. […]Το να πω εγώ σήμερα αν η κυβέρνηση έπρεπε ή μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα πριν από ένα χρόνο θα με καθιστούσε σχολιαστή και όχι κυβερνητικό στέλεχος που θέλει να δει τη χώρα του να πηγαίνει μπροστά».