Οι περισσότεροι υπουργοί που βλέπουν τον πρωθυπουργό καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: «ο Γιώργος είναι το τελευταίο διάστημα πολύ απόμακρος και εμπιστεύεται μόνο τους πολύ στενούς συνεργάτες».

Η έντονη μυστικότητα που έχει περιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου δεν προέρχεται μόνο από τις εξελίξεις που δρομολογούνται στις υπόγειες διαδρομές Αθήνας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον, αλλά και από την εικόνα της κυβέρνησης που δίνεται με υπουργούς να εκφράζουν πλέον τις προσωπικές τους στρατηγικές με το περιτύλιγμα της… διαφορετικής άποψης για την οικονομία.

Όπως λέγεται μάλιστα μετά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, ο πρωθυπουργός άρχισε συναντήσεις με υπουργούς του και παράλληλα άρχισαν και διάφορα δείπνα προεδρικών στελεχών με σκοπό να ξεπεραστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.
Ένα από αυτά τα δείπνα τα οποία γίνονται σε σπίτια υπουργών και όχι σε μαγαζιά, καθώς έπρεπε να μη βγει προς τα έξω ότι γίνονται υπόγειες διεργασίες. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αξία», σε ένα από αυτά τα δείπνα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο Δ.Δρούτσας, ο Π.Γερουλάνος και ο Γ.Πεταλωτής.

Σύμφωνα με αυτά που βγήκαν από συσκέψεις και δείπνα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να παίξει δυνατά το χαρτί της Πορτογαλίας, προκειμένου να κερδίσει έστω και μία επίφαση συναίνεσης.

Πάντως, στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά ότι η πολιτική της συναίνεσης κρύβει και παγίδες, εννοώντας τις εκλογές, τις οποίες απεύχεται ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, αν δει ότι δεν επιτυγχάνεται έστω ένα μίνιμουμ συναίνεσης, τότε δεν θα έλεγε όχι σε αυτές, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δημιουργηθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι τις έχει προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.