Κερδίζει έδαφος στο μέγαρο Μαξίμου η πρόταση να ζητήσει ο πρωθυπουργός κατ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα πριν την δημοσιοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μάλιστα κάποιες από τις εισηγήσεις μιλούν όχι για κατ ιδίαν συναντήσεις αλλά για σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο κλίμα αυτό αν και δεν έκανε λόγο για συναντήσεις ήταν σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία; Μιλώντας στον real fm η Άννα Διαμαντοπούλου είπε πολύ χαρακτηριστικά «Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης», παραδεχόμενη μάλιστα ότι δεν εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες για συναίνεση: «Έχουν γίνει από τη κυβέρνηση σημαντικές προσπάθειες. Έγιναν στο βάθος που έπρεπε; Όχι» και πρόσθεσε: «Δεν είναι αποδεκτό από καμία χώρα να υπαγορεύεται έξωθεν η συμπεριφορά κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης». «Η χώρα -συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου -βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή που βρέθηκε ποτέ», «Κανείς δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα».
Η κυβέρνηση -πάντα κατά την κ.Διαμαντοπούλου- θα υιοθετήσει μέτρα που έχει προτείνει η ΝΔ, αλλά: «Όχι στη λογική take it or leave it. Όχι στη λογική όλα ή τίποτα. Όπως δεν θα το πει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να το λέει η αντιπολίτευση».

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν αποκλίσεις στους στόχους που είχαν τεθεί από το μνημόνιο και τόνισε: «Έγινε υπό το τρομακτικό βάρος της ανάγκης και όλοι είχαμε αμφιβολίες για ορισμένους ποσοτικούς στόχους».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη χώρα με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, ενώ για την εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση επεσήμανε ότι: «Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Οφείλει να λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο και σιδηρά πειθαρχία».