«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο γιατί πετύχαμε τεράστια μείωση στο μισθολογικό κόστος. Γιατί τσακίσαμε την πελατειακή αντίληψη χιλιάδων προσλήψεων. Γιατί μειώσαμε κατά 75% τις προσλήψεις συμβασιούχων, γιατί μόνο σε σύγκριση με πέρυσι μειώσαμε το προσωπικό κατά 50 χιλιάδες», δήλωσε κατηγορηματικά στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης θέλοντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί κύματος απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πάντως ότι είναι απαραίτητο να «μικρύνει» περαιτέρω το κράτος και σχολίασε ότι «χρειάζεται αυστηρή αξιολόγηση, από τη μετάταξη ως την προαγωγή».

Παράλληλα ο υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Αυτό το κράτος μας παραδώσατε, κύριοι της ΝΔ, και μην έχετε αμφιβολία ότι αν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε δεν είχαμε προωθήσει αυτές τις πολιτικές με μεγάλο πολιτικό κόστος, σήμερα θα υπήρχε μείζον ζήτημα που δεν θα ήταν άλλο από τον εκβιασμό, ή απολύετε 200 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ή χρεοκοπείτε».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης ο κ. Ραγκούσης με το βλέμμα στραμμένο στα έδρανα της ΝΔ δήλωσε: «Η συναίνεση στα αυτονόητα γίνεται με πράξεις και όχι με λόγια. Τα λόγια έχουν τελειώσει, τώρα είναι ώρα για αποτελέσματα και όχι για εκλογές. Εμείς

παρά τα ‘όχι’ σας, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που έχουμε αναλάβει».

Απαντώντας στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ υποστήριξε ότι «ενώ μειώνετε το κράτος, δεν έχετε καταφέρει να μειώσετε το έλλειμμα», ενώ σχολιάζοντας τα περί συναίνεσης τόνισε:

«Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να είστε καθαροί στις κουβέντες και ειλικρινείς στις προθέσεις. Εξακολουθείτε να λέτε τα ίδια παραμύθια. Γιατί συνεννόηση σημαίνει να βγαίνω από τα όρια του στενού κομματικού. Αν επιμένετε για συναίνεση -με την έννοια της υποταγής- από τη ΝΔ, τέτοια γραικίδικη συμπεριφορά ποτέ δεν θα εισπράξετε».