Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της ΝΔ από το εξωτερικό και την τρόικα για συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την κυβερνητικές αντιδράσεις για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «μη ενιαία η στάση μέσα στην κυβέρνηση».

«Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μερικά από αυτά τα συζητάμε, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πολλά από αυτά τα συζητάμε και θα είναι στο πρόγραμμά μας, την ίδια ώρα με non paper τα απορρίπτουν όλα. Τα συζητάνε αλλά δεν τα εφαρμόζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνητικές παλινωδίες.

«Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε «όταν τα λέμε εμείς να είναι ανεφάρμοστα και όταν τα εντάσσουν αυτοί στους σχεδιασμούς τους να είναι εφαρμόσιμα;»

Ε3ν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για «ακήρυχτο υπουργοπόλεμο με θερμά επεισόδια» σχολιάζοντας την κατάσταση που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση, αλλά ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση)», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «κίτρινες κάρτες», «έλλειμμα πολιτικής διεύθυνσης», «ανεπαρκείς, νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», κ.λπ.