Επιπλέον μέτρα ζητά από την Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά θέματα, Όλι Ρεν, διαπιστώνοντας αδυναμία στην επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

«Λόγω της πιο αδύναμης από ότι αναμενόταν ανάπτυξη για τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και λόγω κάποιων επιπλέον δημοσιονομικών ολισθημάτων, υπάρχει η ανάγκη για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2011» δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε όλες τις πολιτικές παρατάξεις στην Ελλάδα να στηρίξουν το πρόγραμμα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πολύ σοβαρή κατάσταση και ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν την υπευθυνότητα που απαιτείται σε αυτή την πολύ σοβαρή κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι είναι ακόμη νωρίς να γίνεται λόγος για δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας.

Ο Επίτροπος διευκρίνισε πως θα εξαρτηθεί από το πόρισμα της τρόικας το πόσο έντονα θα είναι τα μέτρα που θα απαιτηθούν. Όμως, «ναι, αδιαμφισβήτητα υπάρχει η ανάγκη για νέα μέτρα».