«Το έργο θα συνεχιστεί, αλλά όταν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες -και μάλιστα όταν αφορά μια ολόκληρη τοπική κοινωνία- είναι σίγουρο ότι αυτή η έκβαση μόνον ως θετική θα μπορούσε να κριθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν θα πρέπει να υποβιβάζουμε την μεγάλη αυτή απεμπλοκή από την υπόθεση της Κερατέας και υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, και η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη, δεν ενημερώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, για την υπόθεση της Κερατέας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κάθε υπουργός δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του σχεδίου της κυβέρνησης είναι συλλογική απόφαση και πως ο καθένας υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί.

«Η κυβέρνηση δρα συλλογικά και εννοείται ότι σε ένα τέτοιο έργο ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος», τόνισε και είπε ότι «ο κ. Παπουτσής χειρίστηκε το μέρος του θέματος που τον αφορούσε ως προς την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα» και πως «όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς».

Ακόμη, για το εάν ο κ. Παπουτσής υποσχέθηκε έστω και προσωρινή αναβολή του έργου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής του έργου», ότι δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό και πως «λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν, ώστε και το έργο να γίνει αλλά με έναν τρόπο που θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία».