Μετά από μια κατά μέτωπο επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στο υπουργικό συμβούλιο, αναχώρησε ο πρωθυπουργός για τις Βρυξέλες όπου συναντάται σήμερα με τον με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρόμπαϊ.

«Πιστοποιώντας» ότι συναίνεση δεν υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επι μακρό στην απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών όπου όπως είπε περιελήφθησαν οι ελληνικές θέσεις, σε αντιδιαστολή με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσε να περάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν, τόνισε, εδώ να λένε ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφικό και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του». Που σημαίνει, όπως ανέφερε, «ότι ο κ. Σαμαράς υιοθετεί την ανάγκη εφαρμογής του Μνημονίου όπως και το Λαϊκό Κόμμα και εδώ λέει πόσο καταστροφική είναι η εφαρμογή του για τη χώρα».

Παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου είναι ένας ακόμα δύσκολος σταθμός για την πορεία της χώρας μας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι φέτος η Ελλάδα δίνει τη μάχη με πολύ περισσότερα εφόδια από ό,τι είχε δώσει την αντίστοιχη μάχη πριν από ένα χρόνο, καθώς στο μεταξύ με τις προσπάθειες όλων ενισχύθηκε η φωνή της και αποκαταστάθηκε το κύρος της, πράγματα που βοηθούν στις δύσκολες διαπραγματεύσεις».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος συντάσσει την πρόταση που θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και θα συζητήσει μαζί του, τόσο τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της Παρασκευής όσο και θέματα της βόρειας Αφρικής (Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη) τα οποία επίσης θα συζητηθούν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των «27» την Παρασκευή.