Πρόσκληση – κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της παιδικής φτώχιας τα προβλήματα των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απηύθυνε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο «Κοινωνικώς Επιχειρείν 2011: Υπευθυνότητα, Συνεργασία, Προοπτική», που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η συνέργεια της Πολιτείας και της Κοινωνίας αποτελεί αναγκαιότητα» και πρόσθεσε ότι «οι σαφείς δεσμοί της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, οι κοινά αποδεκτές αξίες, οι κοινοί κοινωνικοί κώδικες που έχουν τα μέλη ενός κοινωνικού δικτύου είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις κοινές προσπάθειες για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

«Πολιτεία, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, Εκκλησία, απλοί πολίτες, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να υλοποιήσουμε κοινούς στόχους, δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες σε χιλιάδες συμπολίτες μας να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία και ειδικότερα στην αγορά εργασίας».

«Επιδιώκουμε» επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας, τη συνεργασία για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων -και ιδιαίτερα των ΜμΕ- ώστε να ενσωματώσουν στην εταιρική στρατηγική τους δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που θα καταπολεμούν την παιδική φτώχεια και θα ενισχύουν την εργασιακή ένταξη νέων».

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνης, έχοντας ήδη υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων που θα έχουν ως στόχο α) την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, β) την προετοιμασία, υποστήριξη και διευκόλυνση των νέων, ηλικίας μέχρι 35 ετών, για την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας, προχώρησαν σήμερα στη δημοσιοποίηση της Διακήρυξης που συνδέονται με τους παραπάνω στόχους.

Η Διακήρυξη αυτή θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η φάση της υλοποίησης με συνεχή παρακολούθηση, επαναξιολόγηση και αναπροσαρμογή, όπου χρειαστεί, των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν.