Έως αργά χθες βράδυ συνεχιζόταν στο υπουργείο Οικονομικών η σύσκεψη μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλής της τρόικας, σύσκεψη που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί και το πρωί σήμερα, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η ώρα της προγραμματισμένη συνέντευξης Τύπου.

Έτσι, αντί για τις 10 το πρωί, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη, η παρουσίαση των συμπερασμάτων της τρόικας θα γίνει στις 3 το μεσημέρι.

Οι κακές γλώσσες πάντως αναφέρουν πως η έκβαση της σύσκεψης δεν ήταν αυτή που αναμενόταν σχετικά με την εκταμίευση της 4ης δόσης, με αποτέλεσμα η αναβολή της συνέντευξης Τύπου να πυροδοτήσει τα σενάρια περί δυσαρέσκειας των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές τους οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικεντρώθηκαν στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αβεβαιότητες, κατά την τρόικα, εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ταμεία, κλπ), στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι επικεφαλής της τρόικας επιθυμούν να δουν πώς θα εφαρμοσθούν αυτές και εάν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές, ενώ, παράλληλα, αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.