Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα στηρίζει τις αλλαγές προς το καλύτερο και προτάσσει το κοινό καλό και την συλλογική προκοπή έναντι των συντεχνιακών συμφερόντων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ανακεφαλαιώνοντας δε τη μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτικής επεσήμανε ότι «δεν διστάσαμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με συντεχνίες, με βολεμένους, με παράγοντες, ακόμα και πολιτικούς παράγοντες που επιζητούν την στασιμότητα και αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια προόδου της ίδιας της κοινωνίας».

«Η κυβέρνηση προασπίζει και θα συνεχίσει να προασπίζει το συλλογικό συμφέρον», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει νομιμοποίηση για την κυβέρνηση, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ επέκρινε την ΝΔ για διακίνηση σεναρίων περί εκλογών.

«Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ότι εμείς δουλεύουμε για την χώρα, ενώ η ΝΔ για το κόμμα της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «φτωχές προτάσεις» της ΝΔ, ενώ κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και «να αποκτήσει μια γλώσσα», χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα πολυγλωσσίας της ΝΔ τη στάση της στην Υγεία, όπου από την μια δεν στηρίζει την κατάληψη (του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας) και από την άλλη τα στελέχη της είναι εκεί.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, είπε ότι «όλοι έχουν δικαίωμα στην διαμαρτυρία, αλλά υπάρχει και όριο», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παρακινεί αγρότες να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα για να υπάρξει πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας και σε σχέση με την Βουλγαρία».

Για την άσκηση «Καλλίμαχος», χαρακτήρισε «ευφάνταστα» ορισμένα «από τα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν γενικώς» για την άσκηση στρατιωτικής ταξιαρχίας στο Κιλκίς.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η εν λόγω άσκηση ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια συμβατικής υποχρέωσης της Ελλάδας, καθώς το προσωπικό της συγκεκριμένης ταξιαρχίας εκπαιδεύεται προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή της σε περίπτωση συμμετοχής της μαζί με αντίστοιχα στρατιωτικά σώματα από την Βουλγαρία την Ρουμανία και την Κύπρο με αντικείμενο «την πρόληψη κρίσεων, τον διαχωρισμό αντιμαχόμενων δυνάμεων, την σταθεροποίηση, την ανοικοδόμηση και την παροχή βοήθειας σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς αν το αντικείμενο της άσκησης αφορά το εξωτερικό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «είναι στα πλαίσια συγκεκριμένων αποστολών», ωστόσο στην παρατήρηση ότι «ο κ. Μπεγλίτης στη Βουλή επιφυλάχθηκε να απαντήσει και διέταξε την διακοπή της άσκησης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο ίδιος έχει την ενημέρωση στην οποία προέβη.

Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών για τους δολοφονημένους της Marfin και τους δράστες της επίθεσης στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη μετά την εξεύρεση όσων είχαν επιτεθεί στον κ. Αλαβάνο, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην Εισαγγελία καθώς οι ανακοινώσεις γίνονται από εκεί.