Tην παρέμβαση εισαγγελέως για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων αλλά και την καταβολή αποζημίωσης στην εταιρία για τις απώλειες που έχει λόγω της  συνέχισης μιας απεργίας στο Μετρό ,προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΜΕΛ  Σ..Μιχαλόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM: « Μια απείθεια είναι απείθεια ,σημειώνει ο κ.Μιχαλόπουλος, είναι παράβαση νόμου, ή μάλλον δικαστικής απόφασης, αυτό θα κριθεί κάποια στιγμή μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, δεν μπορούμε δηλαδή να υπερβούμε κι αυτές» και χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τους δημοσιογράφους .

Γιώργος Κακούσης: «Δηλαδή θα κάνετε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας τι;»

Σαράντης Μιχαλόπουλος: «Ζητώντας είτε την παρέμβαση εισαγγελέως για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είτε, ίσως, κάποια στιγμή, και κάποια αποζημίωση της εταιρίας για την απώλεια που έχει λόγω της παράνομης συνέχισης μιας απεργίας».

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Μπορείτε δηλαδή να ζητήσετε από τα συνδικαλιστικά σωματεία να αποζημιώσουν την εταιρία για τα διαφυγόντα κέρδη;».

Σαράντης Μιχαλόπουλος: «Κοιτάξτε, θα το δούμε, σήμερα το εξετάζουμε, ακριβώς επειδή σας είπα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε, σήμερα το εξετάζουμε από όλες τις νομικές πλευρές».

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Είναι αυτό ένα ενδεχόμενο όμως;».

Σαράντης Μιχαλόπουλος: «Ναι, είναι ενδεχόμενο, είναι ενδεχόμενο πρέπει να προασπίσουμε την λειτουργία, έχουμε χρέος όχι μόνο ηθικό αλλά και τυπικό, να το πω έτσι».