«Έχουμε αποδείξει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων, η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει τους πολίτες αβοήθητους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς από το Newsbeast αν υπάρχει σχέδιο για την οικονομία, με μέτρα που μπορεί να ληφθούν σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε ακόμα ότι ο βασικός λόγος που έγινε το χθεσινό ΚΥΣΕΑ ήταν για να γίνει πλήρης ενημέρωση στον πρωθυπουργό. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και στην οικονομία και τις έκτακτες περιστάσεις, που δεν ήταν λίγες τα τελευταία χρόνια, και με μεγάλη απορία είδα ότι πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης διαπίστωσαν ότι έχουμε και εισαγόμενες κρίσεις» Και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ανησυχία στους πολίτες και περιμένουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή».

Ερωτηθείς μετά την δήλωση Μεϊμαράκη ότι η Ελλάδα θα συνδράμει στις επιχειρήσεις αν χρειαστεί, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Η ελληνική θέση περιγράφηκε αναλυτικά και διεξοδικά μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο από αυτά και είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή. Η Ελλάδα είναι σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή το έχει αποδείξει πολλάκις και σε κάθε περίπτωση όσα διαμήνυσε ο πρωθυπουργός εκφράζουν την κυβέρνηση και τη χώρα».

Τόνισε ακόμα ότι σε περιπτώσεις κρίσεων, όπως στο μεταναστευτικό, έχουμε δείξει αντανακλαστικά και μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές.